Jens

Om meg


Jeg heter Jens Erik Nygård, født i 1957 i Lier utenfor Drammen, der jeg fortsatt bor. Jeg er utdannet med hovedfag i biologi (terrestrisk økologi) fra Universitetet i Oslo i 1985. Jeg er nå pensjonert fra jobben som daglig leder i firmaet Frederiksen Scientific AS som er leverandør av naturfagutstyr for undervisning til norske skoler. Jeg har to voksne barn og har for tiden mye tid til mine hobbyer som er ornitologi, foto, slektsgransking og musikk, blant annet. Denne nettsiden er hovedsakelig viet min interesse for naturfotografering.


Hvordan er fotosiden min organisert?

Øverst finner du 4 slideshows. Det første er noen av de bildene jeg selv liker best. Det andre er de nyeste bildene. Det tredje er bilder jeg har hentet fram fra arkivet, for første gang, eller for å redigere på nytt. Det fjerde er et utvalgt galleri som blir liggende i en periode. Klikk nederst til høyre så får du slideshowet i fullskjerm.

Dernest finner du en rekke kategorier. Inne i disse finner du underkategorier der bildene ligger. Under Fugler, Dyr og Planter finner du artene presentert systematisk, med maksimum 5 av de beste bildene av hver art. Noen mye fotograferte arter presenterer jeg i Artsportretter. Denne er på samme måte inndelt i artsgrupper. Til slutt har jeg samlet bilder fra enkelte Steder som jeg har besøkt. Bildene vises altså i ulike sammenhenger.